Android Auto újdonságok

Ha Android Auto felhasználó vagy, valószínűleg a Google Térképre támaszkodsz, amikor úton vagy. Ebben az esetben jó esély van arra, hogy hozzászoktál a kijelződön látott színekhez. Azonban 2023 november elején a Google elkezdte bevezetni az új színsémát a Térképekre, amint azt a mobilalkalmazásban és az asztali webhelyen észlelték. Most úgy tűnik, hogy ez a paletta elérhető az Android Autón is.

  • A Google Maps új színsémát vezet be az Android Auto számára, hűvösebb árnyalatokkal, mint az arany, kék és szürke, frissítve a felhasználók térképélményét.
  • Néhány felhasználó összehasonlította az új színeket az Apple Térképekével, véleményük megoszlik arról, hogy az árnyalatok túl világosak-e vagy kevésbé pontosak, mint korábban.
  • A Google bevezette az Immerszív Nézetet is, amely valósághű madártávlati nézetet nyújt az útvonalakhoz, kiterjesztette az elektromos járművek felhasználói számára a töltőállomás-információkat, és beépítette az AI-t a Térképekbe, hogy fokozza a felhasználói élményt.

A 9to5Google beszámolója szerint a Google friss színsémája a Térképeken – amely hűvösebbnek tűnik elődjénél arany, kék és szürke keverékével – most már az Android Autón is látható. Eredetileg a vállalat 2023 októberében jelentette be terveit a Térképek átalakítására. Akkor azt mondták, hogy az új árnyalatokat a következő hónapokban vezetik be az alkalmazásban, kezdetben az Egyesült Államokban, Franciaországban, Kanadában és Németországban. Most azok az új színek az Android Autón is láthatók, frissítve az utazáshoz használható térképet.

Néhányan, akik észrevették a színváltozást a Google Térképen, eredetileg az Apple Térképekhez hasonlították. Sokan úgy vélik, hogy az Apple navigációs alkalmazás színpalettája valósághűbb, de nem mindenki volt azonnal elfogadó a Google Térképek változásaival szemben. Míg egyes felhasználók szerint az árnyalatok túl világosak voltak, mások azt állították, hogy kevésbé pontosak, bár azoknak tükröződniük kellene a valós világban.

2023 októberében a Google által bejelentett új Térkép-színek nem voltak az egyetlen változások. A vállalat azt is közölte, hogy az Immerszív Nézet hamarosan elérhetővé válik az útvonalakhoz. Ez beépítésre kerül, hogy a felhasználók részesei lehessenek egy valósághű madártávlati nézetnek, amikor úton vannak. Míg az Immerszív Nézet már elérhető volt néhány városban a Térképeken, a Google most kiterjeszti azt Amszterdamra, Barcelonára, Dublinra, Firenzére, Las Vegasra, Londonra, Los Angelesre, Miamira, New Yorkra, Párizsra, San Franciscóra, San Joséra, Seattle-re, Tokióra és Velencére.

A vállalat elkezdte hozzáadni az új Térkép-funkciókat az elektromos járműveket használó felhasználók számára is, további töltőállomás-információkkal. Például az elektromos jármű tulajdonosai láthatják a töltési sebességeket egy állomáson, valamint azt, hogy mikor használták utoljára a töltőket. Az AI most beépül a Térképekbe, hogy fokozza a felhasználói élményt. Mostantól keresésre adhatsz meg egy specifikus kifejezést, például „tökös fűszerlatte”, és a Google AI keresztül néz a Térképeken található felhasználói képeken, hogy leszűkítse a keresésedhez illeszkedő helyeket.

Még akkor is, ha nem használod rendszeresen a Google Térképet, ezek a változtatások észrevehetők, még akkor is, ha csak azonnali előnyeik miatt. Minden, az Immerszív Nézettől a friss színsémáig könnyebbé teszi az alkalmazás használatát, függetlenül attól, hogy milyen közlekedési módot használsz.